Χαλκιδική - Ξενοδοχείο και Διαμερίσματα Edem Paradise στη Χαλκιδική, Φούρκα

Χαλκιδική

Η μεγάλη χερσόνησος της Χαλκιδικής, στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίζεται σε τρεις μικρότερες χερσονήσους: την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και το Άγιο Όρος. Μόλις μια ώρα με αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η Χαλκιδική είναι από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς και το ιδανικό μέρος για ξεκούραση.

Ενώ η χερσόνησος του Αγίου Όρους είναι μια αυστηρή μοναστική κοινότητα όπου η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άνδρες και αυτό κατόπιν ειδικής άδειας, οι άλλες δύο χερσόνησοι της Χαλκιδικής έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και είναι διάσημες για τις χρυσές αμμουδιές τους, τα κρυστάλλινα νερά, τα γραφικά χωριουδάκια και την νυχτερινή ζωή, η οποια ποικίλλει από ήσυχες καφετέριες μέχρι ολονύχτια πάρτυ στα beach bars.

Εκτός από φυσική ομορφιά, η Χαλκιδική έχει επίσης πολλά αξιοθέατα, όπως το Σπήλαιο των Πετραλώνων, όπου ένα ανθρώπινο κρανίο 700.000 ετών βρέθηκε το 1960, και ο αρχαιολογικός χώρος της Ολύνθου. Ημερήσιες εκδρομές μπορούν να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Ουρανούπολη, από όπου ξεκινάει το εκδρομικό καραβάκι για το Άγιο Όρος.